Studentenlening bij de ING Rabobank ABN AMRO

980x400

rente leningEen studentenlening is ontzettend populair geworden. In de afgelopen paar jaar zijn de aantal aanvragen met maar liefst drie keer gestegen. Dit komt omdat een studentenlening flexibeler en goedkoper is dan een normale lening. Bijna alle banken hebben ook een standaard studenten krediet. Studenten mogen bij de meeste banken maximaal 1.000 tot 5.000 euro rood staan tegen een zeer aantrekkelijk lage rente.

980x400

Waarvoor zou een student geld lenen?

Het is een feit dat in deze tijden van crisis het voor veel studenten lastig is om financieel rond te komen. Studenten zitten namelijk vaak met hoge kosten en willen daarnaast ook voldoende geld hebben om dingen in hun vrije tijd te doen. Daarom bieden banken binnen een pakket een lening aan voor studenten. Echter is het lenen voor studenten niet makkelijk. Er worden namelijk veel eisen aan zo lening vastgesteld.

De eisen van de banken voor een studentenlening

Er zijn een aantal belangrijke eisen waar een student aan moet voldoen, om te beginnen moet de student minimaal achttien jaar zijn om een studentenlening af te kunnen sluiten. In de meeste gevallen moet de student een wetenschappelijke- of een HBO studie volgen. Het kan ook voorkomen dat de bank eisen stelt over het behalen van de propedeuse. Daarnaast stellen banken eisen wat betreft het inkomen.

Waarvoor een studentenlening afsluiten?

Vanwege de vele voordelen die studenten krijgen bij het afsluiten van een studentenlening wordt dit steeds vaker gedaan. Echter wordt er door de student vaak te luchtig over na gedacht. Zo zijn er vele studenten die een lening afsluiten voor bijvoorbeeld een vakantie. Hiervoor kan de student beter gaan sparen in plaats van lenen, zodat de student geen financiĆ«le risico’s mee draagt. Leen alleen voor noodzakelijke goed. De voorwaarden voor een studentenlening kunt u terug vinden op de website van de bank waar u wilt gaan lenen. Daarnaast kunt u ook contact op nemen met de adviseurs van de bank. De voorwaarden kunnen namelijk per bank en per tijd verschillen.