P2P Lenen Nederland, Wat Zijn Uw Opties?

980x400

P2P lenenEen nieuwe trend P2P lenen, of lenen van particulieren aan particulieren wordt een steeds populairder leningvorm. Wie geld wou lenen deed dit voorheen via de bank of andere lening instanties. Het nadeel daarvan is dat de bank vooral in tijden van crisis veel lening aanvragen afkeurt. Vooral mensen met een laag inkomen, ouderen, werkloze en mensen zonder een vast contract kunnen tegen problemen oplopen tijdens het aanvragen van een lening. En bent u in het bezit van een negatieve BKR registratie, dan bent u vrijwel kansloos. P2P lenen is hier een oplossing voor.

980x400

Lenen zonder bank

P2P leningen zijn tot stand gekomen vanwege het feit dat banken ontzetten veel lening aanvragen afslaat vanwege het te hoge uitval risico. Omdat zoveel mensen worden afgewezen door hun bank, terwijl ze gewoon goudeerlijk zijn en bereid zijn om al hun verplichtingen na te komen helpen particulieren elkaar. Er kan ook gewoon geleend worden zonder dat hier een bank bij van pas komt. Dit heeft als voordeel dat het een stuk goedkoper is omdat geen enkele particulier net zoveel kosten rekent als de banken.

Geld lenen van kennissen of familie

Naast de zogeheten P2P lening, kunt u ook geld lenen van vrienden of familieleden. Zoals bij elke andere leningen weet u nooit van te voren of u het geleende bedrag op tijd terug kan betalen. Wanneer dit bij een vreemde gebeurd is dit natuurlijk niet leuk, maar u heeft geen persoonlijke relaties met die gene. Maar wanneer u het geleende bedrag niet kan terug betalen aan uw vrienden of familie kan dit spanningen veroorzaken en komt het de vriendschap niet te goede. Een particuliere lening is op zich een goed alternatief, maar u kunt dit bij voorkeur niet met een bekende doen.

Lenen van particulieren via kredietplatforms

Tegenwoordig opereren krediet bemiddelaars via een geheel nieuwe en met een revolutionaire aanpak. Op internet platformen vergelijkbaar met Ebay, worden particulieren geldgevers in contact gebracht met particulieren die opzoek zijn naar een lening. Zo wordt er op een simpele manier mensen die krediet nodig hebben in contact gebracht met particulieren die zo lening verstrekken. Een voordeel is dat tot in tegenstelling tot banken het BKR niet van past komt. Dit komt omdat particulieren niet het recht hebben op een BKR toetsing. Daarnaast spelen financiƫle feiten en kille getallen geen rol bij P2P leningen.

Als de banken geen geld meer lenen, dan wat?

De meeste mensen komen uit bij een particuliere lening omdat ze bij de bank zijn afgewezen voor een lening. Redenen hiervoor kan zijn dat de persoon een tijdelijke arbeidscontracten, bestaande hoge schuld of onregelmatige salarisbetalingen. Al dit bij elkaar opgeteld zorgt voor een negatieve kredietwaardigheid, waardoor u wordt afgekeurd bij banken.

Een andere populaire groep klanten van particuliere kredietverstrekkers zijn zelfstandigen en freelancers. Zijn hebben meestal om hun onderneming vorm te geven behoefte aan een financiƫle overbrugging.