Mobiel Abonnement Met Toestel Zonder BKR Toetsing

980x400

voordelig-geld-lenen (3)Een mobiele telefoon abonnement zonder BKR toetsing is mogelijk, hoe? Dat leest u hier!

980x400

Sinds 1 januari 2011 is het afsluiten van een mobiel abonnement met een BKR registratie een stuk eenvoudiger, omdat voor deze datum een achterstand betaling op uw telefoon abonnement werd geregistreerd bij het BKR. In de meeste gevallen vinden consumenten dat hun BKR registratie onterecht is.

Telefoon abonnement met een negatieve BKR notering

Wat een merendeel van de Nederlanders niet weten is dat een groot deel van de bevolking een BKR registratie heeft. Het kan namelijk zijn dat u een paar jaar geleden een betalingsregeling was vergeten te betalen of dat u het op dat moment door persoonlijke omstandigheden niet kon betalen.

Het licht er ook aan wat voor BKR notering u heeft

Wanneer u niet in het bezit bent van een negatieve BKR notering is het voor u mogelijk om overal een abonnement af te sluiten. Bent u wel in het bezit van BKR notering is dit nog steeds mogelijk, maar u dient hiervoor wel wat meer moeite te doen. Een groot voordeel is dat telecomaanbieders sinds begin 2011 niet meer samen werken met het BKR.

Telefoon abonnementen kwamen in het BKR registratie in grote getallen voor

Bij de meeste registraties ging het om kleine bedragen, maar toch had u hierdoor een BKR codering. Zo als u misschien wel weet is een lening afsluiten met een BKR registratie erg lastig. Het kon dus voorkomen dat u een keer uw telefoon rekening niet heeft betaald en hierdoor geen lening of hypotheek kon krijgen. Dit is ook de reden waarom telefoon providers zijn gestopt met de samenwerking met het BKR.

Ik heb een BKR registratie vanwege een telefoonabonnement, wat nu?

Wanneer u door uw telefoon abo een BKR registratie heeft kunt u deze laten verwijderen. Het BKR heet zelf al deze registratie verwijderd, maar het kan voorkomen dat zij die van u over hoofd hebben gezien. Dan kunt u dit gewoon melden en zal de BKR registratie alsnog direct worden verwijderd. Dit kan via de Geschillencommissie van het BKR.

Telefoon Abonnement Zonder BKR toetsing

Zoals hierboven is te lezen is het niet meer mogelijk om van een telefoon abonnement een BKR registratie te krijgen. Echter kunt u met een BKR registratie niet bij elke telefoon aanbieder een abonnement afsluiten. Zij zijn immers bang dat u rekening niet kunt betalen of gewoon weg niet wilt. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg providers die dat wel doen. U kunt dit bij de provider zelf in de winkel vragen, maar ook op internet is te lezen welke providers abonnementen afsluiten aan klanten met een BKR registratie. Enkele van deze providers zijn Typhone en Studentenmobiel. Deze providers doen vaak geen eens een BKR toetsing en uw financiƫle situatie maakt hierbij ook niet uit.