Geld lenen Zonder BKR Toetsing

980x400

Het is mogelijk om met een een BKR registratie geld te lenen, maar dit is een stuk lastiger en duurder. Denk hierbij aan lening vormen als BKR hypotheek, BKR lening of een minikrediet. Geld lenen zonder BKR toetsing is daarin tegen ook mogelijk.

980x400

Wat is een BKR registratie?

BKR is een afkorting voor Bureau Krediet Registratie. U krijgt een BKR registratie als u niet aan alle financiële eisen kan voldoen. Organisaties met een licentie mogen bij het BKR uw gegevens opvragen met daarin de betalingsachterstanden of schulden die u de afgelopen vijf jaar heeft gehad. Wanneer dit bij u negatief is, zal de kans klein zijn dat de organisaties geen lening aan u willen afsluiten. Echter is het in de meeste gevallen wanneer u wel een lening krijgt een stuk duurder (hogere rente) of u kunt een veel lager bedrag lenen. In Nederland zijn er op dit moment ongeveer 200 organisaties met zo licentie van het BKR.

Het is dus gewoon mogelijk om met een BKR registratie een lening te krijgen

Kredietverstrekkers minimaliseren het risico door middel van hoge rente, dit kan een goed rendement opleveren. Daarnaast kunnen organisaties uit een BKR registratie niet alleen aflezen hoe kredietwaardig de persoon is, maar wanneer u een baan heeft is in zekere mate ook u financiële situatie af te lezen. Dit kan ervoor zorgen dat het risico wordt verlaagd door de kredietverstrekker omdat u een stabiel inkomen heeft.

Wat is een BKR toetsing?

Bij een BKR toetsing Centraal Krediet Informatie systeem (CKI), worden alle gegevens van de persoon met een BKR registratie vastgesteld. De vastgestelde gegevens zijn:

 • Voorletters
 • Naam
 • Geboortedatum
 • Adres
 • Overeenkomst (belangrijke soort & data)
 • Bijzonderheden
 • Limiet of bedrag

Met een BKR toetsing wordt door de organisatie die aangesloten is bij het BKR de gegevens opgevraagd van de persoon die een lening aanvraagt. Een organisatie die geen licentie heeft van het BKR kan de gegevens dus ook niet opvragen. Welke bedrijven dit wel kunnen aanvragen staan op de website van het BKR.

De gegevens worden opgevraagd zodat een organisatie kan zien wat uw betalingsgeschiedenis is of u huidige kredieten heeft. Zo kan een organisatie een beeld vormen van de klant met betrekking tot het nakomen van financiële verplichtingen.

Geld lenen met een BKR registratie

Het is mogelijk om met de volgende lening vormen geld te kunnen lenen, wanneer u een BKR registratie heeft:

 • Minikrediet:

  Een minikrediet is een kleine en snelle lening. Het bedrag wat u kunt lenen met een minikrediet is maximaal 1.000 euro. De kosten van deze lening bestaan uit rente in de vorm van administratieve kosten die na de lening moeten worden betaald. Ook heeft het minikrediet een erg korte looptijd van maximaal vier weken.

 • BKR hypotheek:

  Een BKR hypotheek is een hypotheek die aan mensen worden verstreken ondanks de BKR registratie. Het nadeel hiervan is dat de rente een stuk hoger zullen zijn dan bij een normale hypotheek, dit komt omdat het risico wordt vergroot. De maandlasten van deze hypotheekvorm zijn laag omdat hij geheel aflossingsvrij is.

 • BKR lening:

  Net zoals een BKR hypotheek wordt ook de BKR lening afgesloten tegen een hogere rente. De rede hiervan is het zelfde, omdat het risico voor de kredietverstrekker een stuk hoger is.

Geld lenen zonder BKR toetsing

Bijna alle banken in Nederland zijn aangesloten bij het AFM (Autoriteit Financiele Markten). In de meeste gevallen zullen banken een BKR toetsing uitvoeren bij klanten met een kredietaanvraag. In sommige gevallen zal de bank geen BKR toetsing doen om het vertrouwen van de klant te beschadigen, dit is meestal het geval bij belangrijke klanten. Wanneer u een BKR toetsing heeft zullen de banken in tijden van crisis bijna nooit een krediet verstrekken.

Geld lenen zonder BKR toetsing betekend dat er geen gegevens worden opgevraagd door de geldverstrekker. U zult dus bij een organisatie moeten lenen die geen licentie heeft bij het BKR en die dus ook geen BKR toetsing kunnen doen. Wat tegenwoordig ook een stuk populairder is geworden is P2P lenen, hierbij leent u van een particuliere geldverstrekker. Zij hebben niet het recht om uw gegevens op te vragen en dit is daarnaast ook een stuk goedkoper omdat ze niet allemaal hoge kosten rekenen.