BKR Registratie Ongedaan Maken

980x400

bkrKunt u een BKR registratie ongedaan maken?

980x400

Er zijn een aantal situaties waarin het mogelijk is om een BKR registratie of BKR codering ongedaan te laten maken. Echter is dit niet mogelijk via de zogenaamde BKR verwijder pakketten die online worden aangeboden. Deze bedrijven kunnen onmogelijk uw BKR registratie ongedaan maken. Dit gaat dus om kei harde oplichting.

Wie kan een BKR registratie ongedaan maken of verwijderen?

Het BKR heeft een eigen geschillencommissie in Tiel, die zelf beslist of de registratie geldig is of niet. In sommige gevallen kan het namelijk voorkomen dat de deelnemer (bijvoorbeeld degene die u het geld heeft geleend) u een per ongeluk een te hoge codering heeft gegeven dan dat het de bedoeling was. Als dit het geval is kunt u de commissie hier over inlichten. Hoe dit precies in werking gaat kunt u op de website van het BKR lezen. Helpt dit allemaal toch niet, dan kunt u het wellicht regelen via de rechter.

GSM providers gestopt met gegevens doorgeven aan BKR

Enkel grote telecommaatschappijen , waaronder de KPN en Vodafone zijn sinds 2011 gestopt met het doorgeven van klantgegevens aan het BKR. Dus wanneer u een betalingsachterstand heeft bij uw telefoon provider, zal dit niet worden doorgegeven aan het BKR, hierdoor ontvangt u geen negatieve BKR registratie. De reden hiervan is dat de telecommaatschappijen vinden dat klanten vaak te snel worden gestraft voor kleine fouten. Een BKR registratie heeft namelijk grote negatieve gevolgen. Zo is de kans op een hypotheek veel kleiner en zal het moeilijker worden om geld te lenen, daarnaast is met een BKR registratie een eigen bedrijf beginnen bijna onmogelijk in de komende vijf jaar.